Si columbofilii migreaza?

A inceput migratia de primavara a columbofililor?

Ne uitam cu jind cand prindem cate un filmulet cu lansarile columbofililor olandezi, ale columbofililor belgieni, si imbucurator si cu lansarile columbofililor romani, ce insumeaza peste 20.000, 30.000 de porumbei la o lansare. Toti ne dorim sa facem parte din grupari mari, cu numar mare de crescatori, cu numar mare de porumbei. Dar o mica parte,isi doresc acest lucru doar pe timp de iarna. Cand se anunta pregatirea unui plan de zbor echitabil, incheierea de protocoale de bun simt totul devine amintire.

Din respect pentru columbofili, indiferent ca sunt de la UCPR, FNCPR sau FRSC nu voi arata cu degetul spre cineva anume.

In schimb voi arata cu degetul spre cei ce cred ca schimband federatiile intre ele vor avea ceva de castigat. Complet gresit. Ce va face sa credeti ca plecand de la o federatie, veti fi primiti cu bratele deschise dincolo? Din contra, veti fi priviti ca niste oportunisti, veti fi catalogati si blamati asemeni sobolanilor ce parasesc primii corabia care se scufunda. Cei ce va accepta, au si ei partea lor de vina. Cine are de pierdut? Sportul columbofil!!!

Va reamintesc ca toate federatiile au bubele lor,pe care le vad blamate zilnic pe site-urile de socializare, pe la intalnirile columbofile. Unii au SMS TAXABIL, unii nu au CLASAMENT ONLINE, dar toti au capusele lor, toti au „sobolanii lor”….

Inainte de a intra cei potenti financiar in acest sport,(da domnilor, asta este, sport columbofil), cei care au format cluburile columbofile au facut-o din pura pasiune, nu cu gandul de a face o afacere din asta. Cei care cred ca daca au bani pot face ce doresc in sportul columbofil se inseala. Nu inseamna ca daca ai bani, iti vin porumbeii primii. Este sport domnilor, iar in sport cel mai bun castiga. Ronaldo, Mesii au ei munti de bani,dar credeti ca ei alearga de le sar capacele pe teren pentru bani? Nu, ei alearga pentru pasiunea pentru sport. Daca nu ar fi pasiunea, credeti ca ei nu si-ar permite sa plateasca pe cineva sa alerge pentru ei?

Sunt bineveniti cei potenti financiar in acest sport, sa nu intelegeti gresit, dar sunt bineveniti, atata timp cat doresc sa contribuie la imbunatatirea sportului columbofil, nu la capusarea acestuia. Sunt destui oameni cu bani care au facut mult bine sportului columbofil prin achizitiile de masini de transport, prin suportarea costurilor cu transportul porumbeilor, fiind cluburi unde membrii, atentie!!!! nu achita nicio taxa, sunt cluburi columbofile unde le sunt achizitionate ceasuri electronice la preturi de en-gros, unde pot plati in rate pentru produse, mancare….. Unde este pasiune si respect se pot face lucruri demne de invidiat.

Ca o concluzie, cei ce doresc sa practice sportul columbofil manati de pasiune si fair-play o vor face, vor cauta intotdeauna concurenta puternica, rute de zbor echitabile pentru toti membrii, vor pune umarul fara nicio ezitare la bunul mers al treburilor. Cei ce cauta interese, vor cauta intotdeauna o portita de afirmare, dar din pacate este portita din spatele casei,care duce spre rusine. Mult succes si vant in pene tuturor columbofililor si un sezon 2015 plin de realizari!!!

Be the first to comment on "Si columbofilii migreaza?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.