Porumbelul de general.

Porumbelul voiajor de general, sau porumbelul voiajor care pacaleste?

Porumbelul de general sau porumbelul care pacaleste! Dar ce e cu acest porumbel de general si cum poate el sa claseze la 200 de km dar si la 1000 km? Eu cred ca acest porumbel baga în ceata multi crescatori( dar nu pe toti), cand e vorba de conformatie si distanta.

Am observat, de cate ori sunt discutii privind clasificarea porumbeilor pe categorii de distanta: viteza , demifond sau fond, imediat apare cineva aratînd ca exemple astfel de porumbei.

Dar cum apar ei si ce fel de porumbei sunt cei de general?

aripa general

Parca înainte nu erau asa multi si apareau si înca mai apar întamplator, dar am observat în ultimii ani vorbindu-se de anumite familii de porumbei în totalitate care au aceste caracteristici.

De ce spun ca pacaleste unii crescatori? Pentru ca are o conformatie foarte aproape de porumbelul de demifond el clasînd cu succes si etapele de viteza si etapele de fond, ei nestiind ce sa creada uneori.

Ce il face diferit, ce il ajuta?

Cred ca punctul forte al acestui porumbel si ce îl ajuta sa poata face asta , este musculatura. O musculatura speciala si amplasata diferit pe corp. Unii spun ca aceasta musculatura poate fi antrenata sa faca asta, altii ca porumbeii se nasc asa. Eu cred ca se nasc asa si e ceva genetic.

Unii crescatori spun ca pot simti la mana anumite striatii ale muschilor si chiar mentorul meu Neica Mihai, cu multi ani în urma vorbea de anumite striatii ale muschilor. Sincer eu nu le-am simtit niciodata, poate nu aveam experienta necesara. As fi putut da mai multe detalii despre amplasarea muschiului sau forma aripei , dar consider ca nu se merita. E bine ca fiecare sa descopere singur.

Acest porumbel, fiind un vaslas , nu cred ca poate zbura cu succes peste 1000, chiar daca zboara vine tarziu si cred ca nu poate repeta în scurt doua etape de fond, pentru ca oricate fonduri ar zbura, el nu e porumbel de fond.

Cred ca un columbofil istet si atent poate ,, lipi” un astfel de porumbel cu performante notabile la orice familie, de distanta sau viteza. Sunt de acord ca porumbeii pot fi facuti prin antrenamente sa zboare mai bine, dar doar pe distantele pentru care s-au nascut, dar ei raman de la nastere pana la moarte în aceeasi categorie. Ideile expuse sunt strict personale si cum columbofilia nu e matematica, putem avea surprize oricînd.

Ca o paranteza, rasfoind putin cartea marelui Steven van Breemen , m-am amuzat binisor gasind opinii despre porumbei care se muleaza perfect pe multe din postarile mele. Dar ce citesc eu la unul din capitole: ,, unii campioni nationali nu au cîstigat alte premii în afara de acela. Asta ar trebui sa ne spuna sa fim atenti pentru ca le lipseste REGULARITATEA pe care o au porumbeii de top Adevarati. Ce a facut pasarea ca sa cîstige acel premiu important?”
Alt citat: ,, daca ar fi sa cumpar un cîstigator national fara ca mai întîi sa-l tin în mîna, atunci as achizitiona unul care a trebuit sa lupte pentru victoria sa. Un porumbel care a cîstigat o cursa nationala la viteze reduse, o cursa grea, care a trebuit sa munceasca sa ajunga la crescatoria de acasa, zburînd mult. Acestea sunt pasari de calitate. Cele mai bune sunt acelea care au mai cîstigat si alte premii de top. În acestea putem avea încredere”.

Acelasi Doru Nete.

3 Comments on "Porumbelul de general."

  1. Detin femela de 2014 care ca pui a clasat tot ce a zburat 7etape ,iar ca yarlinga ,are 10etape clasate din care una loc3 pe lansare VILNIANSK,avand 6901 km clasati la un an.Ultimele 3clasari fiind in 3 saptamani NIKOLAEV 540KM ,CAPLANI 380KM POKROVSKIE 920KM fiind LOC 6 EXPO UCP GENERAL PALMARES 2ANI YARLING.

  2. este o mare necunoscuta , parerea mea ca porumbeii de general sunt acei porumbei care in gena lor au toate liniile si infuziile posibile , de la viteza pana la maraton , porumbei care claseaza tot ce se poate indiferent de distanta , dar niciodata nu vor straluci la o categorie anume .

    • Mai sunt si exceptii,am porumbel care e in primii 8 pe tara la 2 categorii,as national si maraton extrem,are 6 cupe pe judet, general,general palmares,as national,as speed,maraton,maraton extrem,eu zic ca e destul de stralucit pentru un porumbel de general!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.