OLIMPIADA 2017 BRUSSEL

A 35 editie a Olimpiadei Columbofile.

Dupa cum bine stim, in weekendul ce tocmai a trecut, in zilele de 27, 28 si 29 ianuarie 2017 a avut loc a 35 editie a Olimpiadei Columbofile, la Brussel – Belgia.
Site-ul aspigeons.ro, ca intotdeauna de altfel, este alaturi de columbofilii romani, carora le dedica acest articol, si impreuna le dorim sincere felicitari participantilor de la aceasta editie, unde au fost cei mai buni porumbei din Europa.

Columbofilii romani prezenti in Olimpiada.

Felicitam in primul rand columbofilii romani ce au participat in cadrul acestei editii, care au facut o figura frumoasa si au aratat ca ne putem lupta de la egal la egal cu columbofilii din Europa. Enumeram aici crescatorii si locurile obtinute in cadrul Olimpiadei, dupa cum urmeaza:
CATEGORIA A : LOCUL 10 – CONSTANTIN MIHAI,
LOCUL 17 – COZMA VICTOR,

LOCUL 21 – PASLA DANIEL.

CATEGORIA B: LOCUL 6 – SIMION EMIL + DUMITRAN STELIAN(felicitari GUARDIOLA!!!!)

LOCUL 7 – PETRICA COCOS + ROBERT MUSAT,

LOCUL 12 – CRISTIAN MIHAI.

CATEGORIA C : LOCUL 4 – USUSAN CALIN,

LOCUL 5 – CORFU IONEL,

LOCUL 7 – CORFU IONEL.

CATEGORIA D: LOCUL 18 – VINTILA DORIN VASILE,

LOCUL 19 – CARCIUMARU ADRIAN,

LOCUL 21 – CARCIUMARU ADRIAN.

CATEGORIA E: LOCUL 4 – ALEXANDRU + MATEI,

LOCUL 6 – DAN VASILE,

LOCUL 7 MOISE DINU.(cel mai apreciat porumbel din cadrul olimpiadei…)

CATEGORIA F:  LOCUL 1 – CURE J.F.& KRISZTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

LOCUL 3 – DAMIAN DRAGOIU,

LOCUL 5 – DAMIAN DRAGOIU.

CATEGORIA G: LOCUL 6 – CONSTANTIN MIHAI,

LOCUL 8 – CARABUS FLORIN,

LOCUL 14 – CARABUS FLORIN.

CATEGORIA H: LOCUL 5 – CHICHEANU + RUSU,

LOCUL 14 – CHICHEANU + RUSU,

LOCUL 16 – MOIUM ORHAN.

La aceasta manifestare de prestigiu a fost prezent si partenerul nostru, Doru Nete (parca si aud „prietenii” intrebandu-se ce cauta el la Olimpiada, ca nu are porumbei!!!) care fiind un impatimit al sportului columbofil nu putea rata asa moment, unde se pot admira cei mai buni porumbei, si care a avut amabilitatea sa ne puna la dispozitie gandurile sale si cateva capturi foto surprinse….

„Pãi ce putea fi mai plãcut pt mine decât vizita la Olimpiada Columbofila de la Brussels?
IUBESC mult porumbeii si chiar si numai contactul vizual cu ei mã încarcã pozitiv. E ceva deosebit sã vezi în acelasi loc, cei mai buni porumbei din lume , dar si majoritatea crescãtorilor de top, în acest moment.ADEVARATII MAESTRI.

Desi e un lucru care nu ar trebui sã mã mai surprindã, totusi a fãcut-o. Si anume amabilitatea si deschiderea la dialog a marilor campioni. În cele câteva cuvinte schimbate cu unii din ei , au fost extrem de amabili.

 

 

 

 

 

 

Legat de poza cu Dr Brockamp imi amintesc cu placere reactia sa speciala cand i-am spus ca sunt prieten cu Dinu Mihai. M-a imbratisat de parca ma cunostea de ani de zile….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am avut plãcerea sã cunosc si doi crescãtori români deosebiti, dar am cunoscut si doi pãstori cãrora le plac porumbeii. ( despre pãstori , doar pe pagina personalã)

 

 

 

 

 

 

În rest pãsãri deosebite au avut toate tãrile, la toate categoriile. Desi îmi plac porumbeii de maraton, am trecut prin fata fiecãrei boxe de cel putin trei ori. Au fost mai multi porumbei care m-au impresionat, chiar si de distante scurte, dar un porumbel care chiar mi-a plãcut în mod special, a fost porumbelul lui Moise Dinu. Nu cred cã gresesc, mi se pare cã a avut cea mai mare distanta zburatã, 1183 km si toate cele 4 etape cu distante si clãsãri super. Pe lângã asta, era si o splendoare de porumbel.

 

 

 

 

 

 

 

Consider cã de la astfel de evenimente columbofile , olimpiade, expozitii, cei cu mintea bine aerisitã si fãrã ochelari de cal , blocati pe anumite sabloane,(vine de oriunde dacã-i bun, nu conteazã cum aratã), pot învãta multe. Chiar dacã unii porumbei claseazã si alt tip de etape, sunt doar unele pe care exceleazã.”

 

 

Be the first to comment on "OLIMPIADA 2017 BRUSSEL"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.