Madona 2019

Madona, de la o linie trasata pe harta, la cea mai mare etapa de maraton din Romania.

Povestea „MADONEI” de la o linie trasata pe o harta la cel mai mare National de Maraton al Romaniei columbofile!!! Am ales varianta scrierii pt ca acesta va dainui peste ani…cand nepotii nostri vor spune cu cinste despre NOI ca am fost pasionati de Extreme Long Distance si cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa duca traditia mai departe, sa ne pastreze in amintirile lor : varf de lance si iubitori de maratoane!!!

Inceputul povestii..

Povestea incepe in iarna lui 2014 cand ma aflam la o sedinta a Comisiei National Sportive (FNCPR), in sala unei pensiuni din Brasov. Printre discutiile aprinse legate de Viteza si Demifond m-am retras impreuna cu Festila Ioan si Filip Vladi intr-un colt al mesei sa vorbim despre maratoanele noastre, ale Moldovei, cam scurte din pacate, ruta de zbor de la acea vreme(Polonia) nepermitandu-ne curse de maraton adevarate, 1000 km pentru primul din zona. Au urmat propuneri, schimbari de rute ,de ce? cum? are sau nu are km??…toate pana cand eu am spus: Stati! Aduc harta! Am fugit la masina,am insfacat harta din torpedou si am intins-o pe masa. Ne-am uitat cateva clipe si am spus AICI! Asta va fi o ruta buna pt toti! Am luat o linie si am pus o perpendicular pe Suceava….in capatul ei era TARTU!!! Era ceva Enorm! Noi zburam pe atunci Gdanskuri 850-940 km! Era ceva de necrezut : sa schimbi o ruta de 20 de ani cu una noua, netestata, necunoscuta. Atunci parea imposibil! A urmat apoi Expozitia Provinciala Moldova de la Suceava, unde intr-o camera la firma lui Ujeniuc Liviu dupa cateva ore de negocieri eu am scris Procesul Verbal prin care reprezentantii judetelor au fost de acord sa MERGEM pe Lituania. A urmat un sezon 2015 foarte bun cu 3 maratoane Seta1, Birzai, Seta2, dar lipsea ceva, lipsea cireasa de pe tort si atunci a aparut MADONA!!!
O localitate cu un nume mare, predestinat parca unui concurs care urma sa fie in 2019 cu 19.000 porumbei la start si 1000 crescatori!!!! Dupa 3 editii in care aceasta cursa a oferit notorietate multor crescatori iata ca acum Madona vine cu o super oferta: GLORIE!!!
 Din cei 1000 de crescatori participanti UNUL va fi pe buzele tuturor! El va fi campionul, locul 1 Madona 2019!

Am avut o prietenie foarte frumoasa cu un mare crescator din Iasi , Cupa Mihail care mereu imi vorbea de maratoane lungi si grele….ii placeau grozav. Dupa moartea lui, familia acestuia mi a daruit mie trofeele castigate de nea Mihai, iar eu azi socot ca este momentul unui gest fair play si voi oferi un trofeu din colectia sa primului porumbel pe Ac Iasi! Trofeul „Cupa Mihail” Editia 2019, locul 1 Madona. Le doresc succes tuturor participantilor pentru ca fara ei Madona nu ar fi crescut si nu ar fi ajuns aici. Nu o compar cu Barcelona, dar o apreciez la fel de mult pentru ca este a Noastra, a Romaniei si la olimpiada de la Bucuresti vom avea ceva de aratat strainilor! Cu maratoane de 760 km nu vom spune NIMIC …Niciodata!!! Succes tuturor si Doamne Ajuta!

Autor, Ionut Tanasa.

Echipa aspigeons.ro ureaza succes tuturor participantilor si promisiunea unui articol despre castigatorul acestei editii care a doborat toate asteptarile! Cel mai bun sa castige!!!

Be the first to comment on "Madona 2019"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.