Jurnal de vacanta columbofila

doru 5000Din pasiune, cu pasiune, pentru pasiunea columbofila

Un drum de 5000 de km, obositor, extenuant…

Dar ce poate fi mai frumos pentru cineva care iubeste porumbeii, decît o manifestare columbofila? Am strabatut 5000 de km , dus-întors pentru expozitia columbofila regionala a Moldovei, organizata la Bacau , orasul meu , de bravii columbofili Bacauani. Nu erau înainte astfel de expozitii regionale, dar felicitari celor care au avut aceasta idee. În special pentru promovarea sportului columbofil în rîndul tinerilor. Exista la Bacau un nucleu de columbofili absolut deosebiti si nu sunt decît cuvinte de lauda pentru organizarea excelenta , atît a expozitiei în sine cît si a festivitatii si petrecerii de dupa.

Am fost la aceasta expozitie pentru ca voiam sa vad pe viu cum arata acum campionii si ma refer în special la porumbei. Am vazut porumbei buni acum peste tot, dar moldovenii chiar au porumbei. Nu pot sa nu spun ca am fost încîntat sa ma vad cu columbofilii pe care-i stiu de 20 de ani , poate mai mult si cu care nu m-am vazut tot de atîta timp.

M-am întîlnit cu columbofili cu care ma stiu doar de pe facebook. Cu columbofili care au fost bucurosi sa ma vada. Columbofili care nu au fost bucurosi sa ma vada. Chiar si columbofili care m-au salutat cu spatele sau care vorbesc din profil cu mine.Dar asta e, nu putem place la toti! Dar în loc sa vorbesc de porumbei uite ca deraiez.

Porumbeii din expozitie absolut deosebiti! Chiar daca uneori mai fac mici ironii , calitatea porumbeilor, dar si a crescatorilor a crescut mult în ultimii ani. Foarte interesant ca nu mai sunt acei porumbei mari cum erau odata, 98% fiind porumbei mijlocii spre mici. Nu mai sunt acei ,,hultani” si eu personal cred ca asta s-a schimbat datorita sistemului de zbor. Adica porumbeii zboara de tineri distante foarte mari si etape mai dese si rutele schimbîndu-se des. Asta a facut ca porumbeii care s-au adaptat au ramas , ceilalti, au ramas la altii. Dar daca asa arata columbofilia acum, asta e. Mi-au sarit în ochi si cîtiva porumbei dar nu-mi mai amintesc acum.

Ca si un exercitiu pt mine, eu privesc întîi porumbelul si apoi fisa de expozitie si nu prea dau gres. Am avut si cîteva discutii columbofile si am mai aflat cîte ceva, pentru ca la astfel de discutii, mintea mea este ca un cîrlig. Trebuie sa retin multe, pentru ca, poate într-o zi voi reveni în acest minunat sport. Vazînd porumbeii din aceasta expozitie, consider ca achizitionarea porumbeilor de afara pe sume enorme este o mare greseala. Sunt pasari foarte bune si la noi. Numai ca trebuie un pic de atentie la achizitie!

Be the first to comment on "Jurnal de vacanta columbofila"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.