esti pasionat? sau ce esti?

Reciteam articolul preluat de Vio Barbu, ce frumos familia de baza formata acum mai bine de 40 de ani!? Noi Romanii reinventam mereu roata, avem darul asta, mereu auzi la tot pasul „nimic nu mai este ce a fost odată și ce mergea atunci acum este fara folos„… Mai cititi odata acest articol Hibridizare? Consangvinizare? Amandoua? poate va spune ceva … mai bine de 40 de ani cu aceiasi familie de porumbei.

Acum tot mai putine voci mai pronunta Cornel Crețulescu si Vâlcu Constantin si ar mai fi vre-o cateva nume, dar sigur iti ajung cele doua maini, primul care ar trebui sa fie pe buzele Columbofililor – Traian Nitescu, e uitat de mult, a crezut prea mult in telul sau de a lasa ceva noua Romanilor, dar el era pasionat! Stiu o sa sariti multi ca sunteti toti pasionati, da sunteti pasionati de achizitii, de locurile de 1, de o gramada de lucruri, de tinichele si o gramada de hartii.

De ce nu avem rabdare sa „construim”?…din n motive, pentru ca investim an de an, uneori in pasari de slaba calitate si trebuie sa ne amortizam costuri, pentru ca nu facem un buget, care sa nu depaseasca bugetul familiei, pentru ca oricat s-ar bate cu caramida in piept diversi maimutoi, care mai de care mai dandy, una era clasament pe 100 de crescatori si alta e ce se intampla acum.

De ce ne asa de greu sa gasim pasari cu o ascendenta bogata in spate si cu o familie puternica aici in Romania si trebuie sa mergem in Olanda, Belgia, Germania? pentru ca e mai simplu sa cumparam, pentru ca e mai simplu, e mai simplu sa ne laudam cu munca altora.

Tu ce esti? pasionat? sportiv? Columbofilia e un sport? daca e un sport acreditat imi spuneti la ce club cu recunoastere nationala activati? sunteti pasionat? atunci imi puteti explica pasiunea dvs. in ce consta? Aveti ceva concret facut de dvs.? Sau doar copiati niste exemple?

De ce nu avem rabdare? Ca si in învatamant, s-au scos criterii de admitere si se intra de-a valma, asa si in Columbofilie… lasai sa se bucure toti de-o diploma, oricum o platesc tot ei. Nu avem rabdare pentru ca numai avem de mult valori in care sa credem si sa le urmam, pentru ca noi reinventam totul.

Credeti ca sunt asa prosti aia din occident de lucreaza 30-40-60 de ani cu aceiasi familie? Daca da, amintiti-va ca doar noi cumparam de la ei! Invers prea putin am auzit!

…”nimic nu mai este ce a fost odată și ce mergea atunci acum este fara folos” – nu a avut nimeni rabdare sa imbunatateasca nimic, pentru ca acceleram totul, daca a-ti face un calcul ca pierdeti mai mult in sistemul asta, ce ziceti ar exista varianta asta? Sunteti o vaca de muls pentru baietii destepti, daca a-ti inaspri criterii de clasificare, daca a-ti inaspri criterii de imbarcare, daca a-ti alege rute sa se obisnuiasca pasari pe ruta aia de zbor, cu siguranta nu asta ar fi situatia reala.

Fluxul asta atat de mare de pasari, o sa puteti doar visa la o sanatate cat de cat la limita normala, constanta la fel doar in vise. Probabil veti avea doar cateva varfuri care vor avea o viteza fantastica, dar putine sanse sa transmita pe termen lung. pentru ca nimeni nu are curajul sa puna punctul pe i. de ce? De multe ori ca sa nu ne facem rau singuri, pentru ca asta e masinaria 🙂 .

Am o curiozitate de ce m-ai pronuntati numele lui Anker, daca voi cumparati continuu si apropo de Anker – crescatorii din Ungaria tin postere in marime naturala cu Anker, cinste lor! Noi? Noi doar epigoni!

Tare as vrea sa stiu tu cum te consideri cititorule? Crescator? Pasionat? Sportiv? Te consideri un cumparator fidel si doar atat? Te consideri robot perfect, gen am o hartie cu tot ce mi-a zis un nene sa fac si asta fac? 🙂 spune-mi si mie! Ca tare sunt curios sa invat Columbofilie de la tine cititorule!

Pana imi vei raspunde … vorba lui Doru … voi admira pozele tale cu Belgianca x Olandezul, locul 1,2,3, toate cu vant din spate(asa ti-au urat colegii).

 

 

 

Be the first to comment on "esti pasionat? sau ce esti?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.