DESPRE MUCEA!

DESPRE MUCEA!


V-ati întrebat uneori de ce niciodata sau foarte rar marii columbofili nu comenteaza pe facebook? Vorbesc de marile nume. Daca nu aveti un raspuns, am eu unul. De frica lui Mucea! Cum care Mucea!? Mucea Cacareaza!
Si nu e numai unul , sunt cu gramada! Nu exista sa spuna unul ceva bun sau corect, dar de neînteles pt Mucea si el apare.

Cine-i Mucea?


Dar cine-i Mucea? M-am uitat atent si urmaresc asta de mai mult timp. Rar iese din urmatorul profil: are între 15 si 25 de ani, nu are o profesie pentru ca nu-i place munca si nu i-a placut nici scoala, iar la albumele cu poze doua lucruri sar în ochi: un album în care el bea cu alti mucea ca el si alt album cu porumbei , toti braconati!
De obicei nu prea comentez pe siturile columbofile , nu de frica lui Mucea ci de sila lui!
Fac un comentariu ieri pe un site columbofil si imediat apare Mucea. Si ce spune el? Îl citez: ,, cum sa cunosti un porumbel dupa aripa pîna la ce distanta zboara?”
Pai ce sa stie Mucea , cînd el nici pe teava nu era , cînd eu selectam porumbeii dupa astfel de criterii , dar si dupa altele prea grele de înteles pt el!


Pentru el dar si pentru alti mucea , îi rog sa arunce ochii spre cer! Aripile pasarilor li se par toate la fel? Cînd vorbesti de zbor , vorbesti de aripa, mucea!
Porumbeii ca si alte vietuitoare de pe planeta au constructii diferite . Unii sunt facuti pentru viteza , altii pentru distanta si mai sunt si pentru ciulama! Poti sa-l antrenezi , sa-l duci la sala, sa-i dai praf de stele, sa pupi moastele lui Boca, nu ai sa faci în veci porumbel de fond din porumbel de viteza sau invers!
Mucea în loc sa studieze fiecare comentariu si sa ia notite, sa verifice tot ce vede si aude, Mucea contreaza sau ia la misto!
Dar cum sa faca asta Mucea , cînd la el porumbeii traiesc pe 30cm de gainat, apa o schimba la luna si are 5 mii de boli!?
Dar nu-i nimic, multi din astia, se duc în final spre hamsteri , pauni si pestisori!


Mor cînd vad cîti mucea sunt în acest minunat sport , unde-ti trebuie mîini de pianist si minte de artist.

Autor, Doru Nete.

3 Comments on "DESPRE MUCEA!"

  1. Interesant!

  2. Respecte nea Doru

  3. Amuzant!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.