COLUMBOFILIA PROFESIONISTA – REGALUL OLTENIEI !

Corabia -14.11.2015- Expozitia OLTENIA – UCPR !

Centrul columbofiliei romanesti s-a aflat in weekend-ul ce tocmai a trecut la Corabia!
Aflata deja la cea de a VIII-a Editie, aceasta manifestare sportiv-columbofila, se inscrie in mod incontestabil, intre actiunile de mare prestigiu ale Sportului Columbofil din Romania! Avand fericitul prilej de a fi invitat si de a participa la prima editie de la Caracal, in organizarea bunilor prieteni Ion Nicolae si Urucu Ion, reprezentand un prim pas si o reusita deplina, dar si la cea de-a V-a editie de la Targu Jiu, in organizarea altor prestigiosi prieteni si colaboratori Florin Rasoveanu, actualul vicepresedinte cu Relatii Internationale al UCPR si Marian Pitu, cred ca pot afirma,fara teama de a gresi, ca aceasta manifestare a inregistrat o dezvoltare spectaculoasa, atat numeric, ajungandu-se la 500 de porumbei expusi la aceasta Expozitie de la Corabia, dar mai ales din punct de vedere valoric.Si fac aceasta afirmatie deoarece, pe langa trofeele acordate si adjudecate in cadrul acestei manifestari, columbofilii olteni vor obtine peste 100 de trofee nationale, in special la categoriile de mare prestigiu ale sportului columbofil.

Referitor la editia din acest an, ea are doua componente principale:

1) Prezentarea celor 500 de porumbei de certa valoare si intr-o perfecta stare fizica si de sanatate, in Sala de Sport a Scolii nr.3 din Corabia, cu un aflux de vizitatori impresionant si aprecieri onorante pentru porumbei si organizatori.
2) Festivitatea de premiere, desfasurata in Restaurantul Hotelului ,,Sucidava”, pe malul Dunarii, unde au fost decernate frumoase trofee sportive, intr-o atmosfera entuziasmanta si o sportivitate deosebita. Este evident faptul ca intre columbofilii din cele patru judete,s-au stabilit de-a lungul anilor,  relatii de sincera prietenie si colaborare, acestea contribuind decisiv si la rezultatele de mare prestigiu ale zonei Oltenia, la nivelul national al UCPR.
La Corabia am avut parte de multe si foarte placute surprize, intre care si descoperirea in randul participantilor la festivitatea de premiere a unui fost elev din promotia 1976 a Colegiului Militar ,,D.Cantemir”, domnul Badea Iancu pe care nu-l vazusem de 39 de ani. Cu toate ca practica sportul acesta de numai 3 ani, il felicit pentru faptul ca a obtinut patru trofee si-i doresc noi succese.
Despre frumusetea si amploarea acestei festivitati, despre porumbeii si crescatorii premiati, sunt foarte multe lucruri de spus si avand in vedere faptul ca printre prietenii din pagina mea se numara foarte multi columbofili, promit sa revin si sa ma refer, in special la porumbeii si crescatorii care au reusit cele mai prestigioase si incontestabile performante sportive si care au fost prezenti la Corabia.
Inchei aceasta scurta prezentare multumind organizatorilor care, cu toate ca-mi anuntasem participarea in calitate de vizitator, alaturi de bunul si vechiul meu prieten Traian Popescu, ne-au acordat o cu totul alta calitate, prezentandu-ne invitati de onoare, rugandu-ne sa luam cuvantul in deschiderea festivitatii, iar mie incredintandu-mi conducerea intregii ceremonii de premiere. Ii asiguram pe toti participantii, de intreaga noastra pretuire si ca am fost sincer onorati sa fim alaturi de ei in aceste momente de mare satisfactie sportiva. Le dorim succese si pe viitor si speram ca vom mai fi alaturi de ei si cu alte ocazii, prima fiind Expozitia Nationala a UCPR..

Inca odata felicitari pentru tot ce au realizat si pentru reusita deplina a acestei editii !

Autor, Colonel Georgescu Stefan, membru fondator al UCPR.

1 Comment on "COLUMBOFILIA PROFESIONISTA – REGALUL OLTENIEI !"

  1. Felicitari d-le Colonel pentru tot cea ce faci in sportul columbofil de oameni ca dvs are columbofilia Romana nevoie oameni care stiu sa promoveze acest minunat sport!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.