Calea spre succesul columbofil!

Ce trebuie sa faci pentru a avea succes in columbofilie?

Articolul acesta este dedicat unui bun prieten columbofil, dedicat trup si suflet acestui sport. Il cunosc de mult, dar mai inversunat ca in acest an nu l-am vazut niciodata. Sper sa-i iasa tot ceea ce si-a propus, iar la final de sezon sa bem impreuna din cupa victoriei! 
Columbofilul in cauza este Diaconu Mihai Stefan! Activeaza in cadrul FNCPR – Arges, la clubul columbofil de la Suseni, in tandem cu fiul sau, Diaconu Stefan si tatal. Am stat mult de vorba cu el, de la inceputul sezonului. Aproape zilnic, cat timp ne antrenam porumbeii.
Succesul sau consta in munca asidua, multa munca. La ora 6, cand ne sunam, el era deja pe locul de lansare cu pasarile. Cam de 3 ori pe saptamana face acest lucru.
Ce ma bucura si mai mult este faptul ca viitorul il are asigurat, fiul sau Stefan este virusat puternic cu acest microb columbofil. Imi aduc aminte acum cativa ani, cand imi povestea ca-i strica vaduvia. Era innebunit sa vada masculii cum canta si desi era cotetul incuiat cu lacat, cel mic isi facea loc prin sputnic, intra in cotet si dadea drumul la masculi peste femele. Era Raiul lui, cand vedea turbatii de masculi cum turuiau femelele si Iadul tatalui sau, cand vedea motivarea distrusa! :)))))))
Acum Stefan junior este parte importanta din tandem, ajutor de nadejde, asa ca rezultatele nu au intarziat sa apara! Si ce rezultate, intre noi fie vorba.

Podiumul pe judet ocupat de acelasi crescator!

In weekendul ce tocmai a trecut, pe 27.06.2020 a avut loc etapa de viteza din cadrul planului de zbor, lansarea avand loc la ora 06, din localitatea Pogoanele.

Avand o distanta de concurs de 154 de km, la ora 07:29:55 intra primul porumbel, cu o viteza de 1541 m/min, cu acesta reusind si locul 1 pe lansare dintr-un numar de 8048 de porumbei. La mai putin de un minut intra si al doilea porumbel, imediat secondat de al treilea porumbel.
Astfel, domnul Diaconu Mihai Stefan reuseste sa ocupe cele trei locuri ale podiumului judetean.

Pe judetul Arges, reuseste sa ocupe locurile 1,2,3,6,7,9, dintr-un numar de 4800 de porumbei argeseni.


Pe lansare, dintr-un numar total de 8048 de porumbei, reuseste sa ocupe locul 1,3,4,11,13.


Rezultatul este cu atat mai spectaculos, cu cat cu cateva zile inainte mi-a spus ca e hotarat sa faca o figura frumoasa! Iata ca a reusit!


Sincere felicitari din partea site-ului aspigeons.ro

Sincere felicitari din partea tuturor columbofililor cu simt competitiv, dominati de fair-play, capabili sa inteleaga ca intr-o lupta poti fi castigator, sau invins. Indiferent de rezultat trebuie sa ai puterea de a felicita castigatorul, demn, barbateste, nu a te ascunde in spatele vantului, sau a avantajelor oferite de o zona anume. Asteptam alte etape de top! Mult succes domnilor!

Be the first to comment on "Calea spre succesul columbofil!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.