Adenoviroza – Dr. Ruben Lanckriet

Adenoviroza sau boala porumbeilor tineri?

Adenoviroza in viziunea doctorului Ruben Lanckriet, este cauzata de un adenovirus tipic porumbeilor (tipul 1). Acest virus primar provoaca leziuni la nivelul ficatului si intestinelor. Inflamarea ficatului si a intestinelor provoaca diaree. Hepatita provoaca voma si incapacitatea sistemului digestiv de a digera hrana. In multe cazuri apar infectii secundare cauzate de agenti patogeni cum ar fi E.Coli (o bacterie) sau hexamitiaza (o protozoare), care profita de situatie si amplifica diareea si inflamarea. In mod normal, bacteria E.Coli este prezenta in intestinele TUTUROR porumbeilor, deci nu se poate eradica. E valabil si pentru alte bacterii, cum ar fi stafilococul, streptococul, etc.

Exista tratament impotriva adenovirozei?

Nu exista un tratament impotriva acestei boli, desi s-a observat ca porumbeii vaccinati impotriva salmonelozei sunt mai putin sensibili la aceasta boala (si la tot felul de boli). Bineinteles ca puteti aplica un tratament impotriva infectiilor secundare (cu E.Coli sau Hexamitia) dupa un examen clinic de laborator si eliminarea unor alte posibile afectiuni. Daca antibioticele nu ajuta, ar fi indicat sa faceti o antibiograma pentru depistarea de E. Coli deoarece aceasta bacterie a dezvoltat o foarte mare antibiorezistenta la antibiotice.

Un produs excelent este Fosbac Plus T, administrat timp de 7 zile. In acelasi timp, ar fi indicat sa administrati o hrana usor digerabila ( mazarea si floarea-soarelui creand in intestine un mediu gras, care intretine enteritele) si un hepatoprotector, cum ar fi Sedochol, Biochol sau Bedgen.

Autor: Dr. Ruben Lanckriet

Sursa: www.pipa.be

Be the first to comment on "Adenoviroza – Dr. Ruben Lanckriet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.