„0064325”, un porumbel complet

Un porumbel complet, care reuşeşte să realizeze nu mai puţin de 12 categorii, de la Viteză până la Maraton.

masculul

Superbul exemplar apartine domnului Casota Dorin Marius, care este membru in cadrul Federatiei Crescatorilor de Porumbei din Romania, din Orasul Caracal, Judetul Olt. Domnul Casota activeaza ca membru columbofil din anul 2010. Am citit pe facebook o postare in care enumera niste rezultate care ar face invidios pe orice crescator si l-am rugat sa detalieze pentru cititorii site-ului AsPigeons.ro aceste performante, originile acestui porumbel superb, metoda de zbor folosita, iar raspunsul a fost prompt si afirmativ.

Masculul „0064325-2012” este o combinatie de porumbei din linia maestrului columbofil Ioan Carmazan, o combinatie de incest din celebrul „5626” al domnului Carmazan si o combinatie din linia socrului dumnealui, nimeni altul decat Maestrul emerit al sportului columbofil, domnul Paunescu Viorel, cunoscut de catre prieteni ca „Solea”, care din pacate a trecut la cele veşnice în anul 2008.

Sa revenim la rezultatele masculului in anul 2014.

Anul acesta masculul „0064325-2012” a reusit sa doboare toate normele din campionatul FCPR, fiind singurul As National care a realizat norma As Speed, adica 10 etape de viteza si demifond. In 2014 a zburat si a clasat 15 etape, din care 3 etape de maraton. A realizat norma la 12 categorii: VITEZA ,DEMIFOND ,GENERAL,FOND,MARATON,MARATON NATIONAl,MARATON EXTREM ,AS MARATON ,AS FOND ,AS SPEED, AS NATIONAL ,PORUMBELUl ANULUI, avand zburati si clasati peste 7000 de km. In anul 2013 a zburat ca tardiv pana la 500 de km.

"0064325-2012"

A fost prezent in Expozitia Nationala de la Alba-Iulia, unde a obtinut urmatoarele rezultate : Loc 4 As National; Loc 5 National Porumbelul Anului. La nivel National s-a clasat pe locul 8 la categoria As National. La nivel judetean a reusit sa se claseze pe prima pozitie la categoria As National, pe locul 1 la categoria Porumbelul Anului. La nivel zonal, reuseste sa se claseze pe locul 1 la categoria As National, locul 1 la categoria Porumbelul Anului, locul 3 la categoria General, locul 3 la categoria As Fond.

Ce sange gasim in pedigree-ul unui astfel de porumbel?

Tatal lui este  „2204652 -2012″.  Este un produs consagvin dupa celebrul ,, 5626 ,, a domnului Carmazan Ioan si are la baza Janssen cu Rossens.

 

Mama este ” 2367806-2010″ reprodusa la el in voliera, zburata doi ani dupa care oprita la reproductie. „2367806-2010” fiind combinatie din porumbeii socrului sau,  din liinile vechi ale lui Jean Marie Colson, Janssen.

2367806 mama mascul

Metoda de zbor folosita in sezonul 2014, care a dus la realizarea acestor rezultate.

Ca metoda de zbor  a fost vaduvia totala. La inceputul sezonului masculul a fost imperecheat si a reprodus doua serii de pui, dupa care a fost vaduvit cu o saptamana inainte de prima etapa de concurs. Pe langa faptul ca este un bun zburator, se pare ca devine si un bun reproducator.

Anul acesta doi pui din el au fost zburati 3 BARLAD 375KM,  plus DERBY ODESSA PESTE 500 KM.

Sora lui de cuib „0064326-2012”

"0064326-2012"

Nici sora sa de cuib nu este o zburatoare de ocolit. A clasat 9 etape facand norma la viteza si la demifond. La viteza a facut norma de 40 pct , in 4 etape realizand 7 pct. A castigat loc 1 din 3299 porumbei, loc 3 din 880 de porumbei, loc 4 din 2877 de porumbei, loc 8 din 3163 de porumbei. Dintr-o greseala personala, fiind lasata la imperechiat dupa ce a venit intarziata de la o etapa catastrofala de fond,unde s-au pierdut peste 30% din porumbeii lansati, nu a mai clasat de varf.

Echipa AsPigeons va multumeste pentru detalii si va ureaza un sezon 2015 perfect. Vant in pene.

13 Comments on "„0064325”, un porumbel complet"

 1. Povesti pentu copii,nu poti sa bagi la maraton pasare dupa 2 zile venit de la fond,uitate pe centarlizari fcpr, consider ca acolo este ceva necurat poate chiar un cip dublu.Ma uit cum a zburat i in alti ani si de aceia este dubios,face-ti reclama la tot felul de neaveniti si nu vedeti adevaratele valori.Sabatori fumoase!

 2. De aia n-are ursul coada.

 3. Felicitari campionule!! Sa imi dai si mie un pui din el…

 4. Felicitari crescatorului ,un porumbel superb

 5. Va multumesc pentru aprecieri..cu adevarat aceasta pasare a aratat k porumbei nu au limite si nu o sa descoperim niciodata ce se afla in corpul acela mic si in mintea lor de fac asemenea performante,,Tin sa mai precizez ca tot datorita masculului 0064325 si 0064326 sora de cuib am reusit sa fac si cea mai grea categorie la crescator AS CRESCATOR am reusit de asemenea sa clasez 15 ,,ETAPE,, SI AM REALIZAT NORMA LA TOATE CATEGORIILE CRESCATOR,,ocupand loc 68 AS CRESCATOR in catalogul National din aproape 7000 crescatori pe zona oltenie loc 9 AS CRESCATOR pe club loc 3 AS CRESCATOR ,,INCA O DATA TIN SA VA MULTUMESC ,,VANT IN PENE

 6. Va multumesc frumos pentru respectul dumneavoastra ,, Eu cred ca am avut si norocul sa se nasca la mine in voliera asemenea exemplar si ,,sora sa de cuib,, datorita lor am reusit sa clasez si 15 etape la crescator facand norma AS CRESCATOR realizand si norma la toate categoriile crescator,,loc 68 National AS CRESCATOR din aproape 7000 crescatori in cadrul fcpr LOC 9 judetean LOC 3 club ,,,cu mult RESPECT

 7. felicitari pentru exemplar si asa mai rar porumbel vezi in romania

  • Da Laurentiu, ai mare dreptate.Poate ca sunt porumbei ce au facut 17 clasari intr-un an, dar acesta este mult deasupra celorlalti, facand norme de la viteza pana la maraton. Un porumbel complet!!! Cinste celui ce a stiut sa-l motiveze!

 8. Felicitari Crescatorului! si Felicitari Wyo e un articol reusit.

  • Multumesc frumos. Sper sa devina obisnuinta si sa gasim pe acest site numai articole de calitate. 🙂

  • Buna ziua! Aceasta initiativa este una dntire cele mai laudabile, eu sunt tare dezamagit de numarul scazut de pusti care vin dupa noi. Am incercat sa cultiv microbul dar sunt f.putini care au incercat si din acestia doar unul-doi incearca sa fie fidel acestui hobby. Asa cum am mai spus si cu alte ocazii avem concurenta puternica in net care este incomparabil mai facil si aduce satisfactii si distractie imediate. Da, am mai dat si eu pui cadou si m-am trezit ca se vorbea de fraierul ala dar asa cum nu exista padure fara uscaturi, in conditiile de azi socio-economice, aceste manifestari aproape ca nu mai sunt de mirare.Trebuie totusi, sa facem totul sa mai imbolnavim cite un copil din cind in cind cu acest microb al columbofiliei. Repet, initiativa este laudabila! Respect!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.